Кои сме ние ?

Boryana Yaneva

Боряна Янева

Администрация и партньорство
Dessislava Milanova

Десислава Миланова

Програма и артистчен директор
Velina Terzieva

Велина Терзиева

Комуникация
Rumena Ivanova

Румена Иванова

Програма и координация
Mia Petrova

Мия Петрова

Cоциални медии
Iva Boishin

Ива Боишин

Уеб страница
Bilyana Anguelova

Биляна Ангелова

Графичен дизайн

Милена Илчева

Финанси

Светла Григорова

Графичен дизайнер

Гергана Тодорова

Медии и преса

Емили Ришел

Връзки с обществеността

Росен Коев

Редактор на видеоклипове
Джулиана Чалъкова

Джулиана Чалъкова

Координатор (България)

Ако имате желание да се присъидените към инициативата, моля изпратете ни съобщение на festivalducinemabulgare@gmail.com .


Ето и съоснователите на фестивала, без които тази инисиятива не би могла да започне!

Съосновател

Иво Желев

Съосновател

Елеонора Пенчева

Съосновател

Десислава Миланова

Съосновател

Цветелина Ковачева

Съосновател

Боряна Янева

Съосновател

Велина Терзиева

Съосновател

Иво Желев

Зодия Лъв. Лесно се разделя с вещите и не се привързва към тях. За него са безценни хората. Обича да се губи в града. Последните три години се изгуби в Париж. Завършва Национална академия за театър и кино в София. Работи всичко онова, което му е любопитно и съдържателно. Актьор с роли в късометражни и пълнометражни игрални филми.

С отличимо присъствие според близките и семейството му.

Проявите на човешката глупост го плашат най-много. Готов е да се бори до край за мечтите си. За щастие познава няколко хора, които са готови за същото. Интелект, искреност, упоритост – това съчетание и надеждата да октрие същата комбинация в другите хора го доведе до желанието да създаде фестивал на българското кино в града, където живее – витрината на Европа. Пренасянето на филми по-леко ли е отколкото театрални декори? Времето ще покаже…

Съосновател

Елеонора Пенчева

Завършила социална икономика в Хамбург, Елеонора днес работи като специалист в сферата на “Global Mobility” в международна консултантска компания в Париж. Любопитна и обичаща риска, тя посреща предизвикателствата със широко отворени очи, виждайки в тях неповторими възможности за личностно развитие.

Основната цел на нейното участие в кинофестивала e желанието и за популяризиране на талантлива България и българското кино изкуство във Франция, ценител на висока куптура и изкуство.

Съосновател

Десислава Миланова

Казва се Десислава, но френските и приятели я наричат „Дес“. Етнолог, превърнал се в автор, актриса и режисьор, наскоро завършила втората си пиеса (наградена от театър „София“ през януари 2017).

В момента подготвя постановката си „Espace Temps“, чиято премиера е предвидена за парижкия сезон 2017/18. Основател и артистичен директор на компанията „New Parisian Drama“, Десислава се занимава със създаването и подпомагането на различни проекти в областта на сценичните и визуални изкуства, привилегировайки културния обмен между Франция и България. Фестивалът попада директно в полето й на дейност заради възможността, която ще даде на българските творци да се срещнат с една нова публика – френската.

Съосновател

Цветелина Ковачева

Цветелина участва като прес аташе в проекта за фестивал на българското кино. Тя се включи в организацията на това събитие, защото би искала да допринесе за популяризирането на българското кино в чужбина.

Мисли че в България има много талантливи артисти и стойностни кинопродукции, достойни за световните екрани.

Работи в сферата на маркетинга. В свободното си време обича да пътува, да ходи на кино, театър, както и да общува с хора от различни култури.

Съосновател

Боряна Янева

Напълно възможно е още на шест месечна възраст, животът на Боряна да се e завъртял по безкрайната спирала на приключенията и крайностите.

Боряна е родена в напълно обикновено и традиционно българско семейство. Малко след раждането й, родителите и заминават да работят в Алжир и я вземат в една малка кошница, с останалите багажи.  На девет годишна възраст, тя за първи път прекрачва прага на училищните врати, като в междучасията обича да се усамотява и тайно да яде бонбони скрита между клоновете на едно дърво в двора.

23 години по-късно, Боряна не обича вече бонбоните и вече работи в „сериозната“ банкова сфера в Париж, като Дигитален проджект мениджър. Въпреки това, тя дълбоко в себе си остава същото онова малко момиченце, което си задава въпроси като например защо не е добре да се похапва нощем след като лампичката в хладилника винаги е включена.

Участието й във фестивала на българското кино е начин, отново да приеме предизвикателството да живее в нови крайности и да покаже на френската публика таланта, културата, динамизма и визията на едно младо и променящо се българско общество, което макар и различно е много близко до френското.

Съосновател

Велина Терзиева

Студентка, кинолюбител, спортист, мечтател.

За нея животът е едно фантастично пътуване. Нейният път я отвежда във Франция, след гимназията, където учи киноизкуство…Що за идея, идваща от човек, чиито живот в последните години беше доминират от спортното ориентиране! Кой би повярвал ?

И ето, че днес, вече Магистър в Нормандия, все още живее между реалността и фикцията. Колкото повече времето минава, толкова по-необходимо и се струва да покаже, че дори в малката България, загубена на Балканите, има талантливи хора, които заслужават да бъдат познати от света.