Кино Клубове

Чрез Кино Клубовете, екипът на Фестивала на българското кино желае да посвети няколко дни в годината и да даде място на изява на различни кино професионалисти. 

Първият Кино Клуб се състоя на 30ти ноември 2017, под мотото : „Една вечер, един кино професионалист“.

В по-неформален вид и по-отпусната обстановка, Кино Клубовете са срещи, даващи възможност да се запознаете с живота и творбите на различни артисти и професионалисти от кино средите. Удобно настанени в кино Christine 21, ще можете също така да се възползвате от българските традиции, според сезоните или да се насладите на чаша ракия, за да се затоплите през мрачните столични нощи, когато слънцето е изпуснало полета си към Париж.

Целта в дългосрочен план е да създадем общност от „Kино Lovers“ на българското кино и да зачестим кино срещите в центъра на Париж и в присъствието на въпросните професионалисти, веднага щом събраните средства започнат да ни го позволяват.

За да следите програмата на прожекциите, харесайте нашата Фейсбук страница.


Кино Клубовете

22 март 2019 : Посветена вечер на режисьора Християн Ночев

Втората дата на Кино Клуба представя Граница в присъствието на режисьор Християн Ночев.

За повече информация, моля посетете Фейсбук ивента

30ти ноември 2018 : Посветена вечер на режисьор Илиян Джевелеков

Предловен за Оскар на най-добър чъждестранен филм, пулнометражния филм вездесъщ на Илиян Джевелеков бе представен на третия Кино Клуб.

За повече информация, моля посетете Фейсбук ивента

22 февруари 2018 : Посветена вечер на режисьора и сценарист Зорница София

Втората дата на Кино Клуба беше посветена на живота и творбата на Зорница София и излъчването на пълнометражен фил Мила от Марс. 

30ти ноември 2017 : Посветена вечер на оператора Александър Станишев

За първото издание на Кино Клуба, пожелахме да представим оператора Александър Станишев и пълнометражния фил „Вяра, любов и уиски“ на Кристина Илиева и късометражния филм „Може би утре“ на Мартин Илие.